Omgeving

Wandelen en fietsen

Ons vakantiepark bevindt zich middenin een prachtige natuurlijke omgeving. Je loopt zo de bossen of natuurgebied 'Het Drouwenerzand" in. Dit is nog één van de weinige actieve stuifzandgebieden in Drenthe. Het grootste gedeelte van de 200 hectare is begrazingsgebied en domein van een kudde Drentse Heideschapen. 

Zwemmen

In de directe omgeving zijn er voldoende zwemgelegenheden voor zowel zomer als winter. Openluchtzwembaden zijn te vinden in Gieten, Gasselternijveen en Exloo. 

Bij zomerse temperaturen kun je genieten van de in de nabij gelegen recreatieplas 't Nije Hemelriek (ca. 10 fietsminuten). 

Joytime Outdoor Grolloo

Met één entree kaartje heb je toegang tot meer dan 20 activiteiten in het Outdoor Belevingspark van Joytime. Natuurlijk kun je ook komen klimmen op de parcoursen in het Klimpark door de mooie bossen van Grolloo. Met maar liefst 6 parcoursen ben je wel even zoet. Zowel het Outdoor Belevingspark als het Klimpark is al te boeken vanaf één persoon.

Kun je niet kiezen? Geen probleem, je kunt ook een combinatie aan activiteiten boeken. Dan kun je allebei doen, klimmen in het Klimpark en activiteiten in het Outdoor Belevingspark.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Kom naar WILDLANDS en maak een wereldreis in één dag! Ga op expeditie in het poolgebied, maak een tocht door de olifantenvallei en beproef je overlevingskansen wanneer je oog in oog met de dieren van de Serenga.
Gasten van Vakantiepark Drouwenerzand kunnen voordelige toegangskaartjes kopen bij de receptie.

Boomkroonpad Drouwen

Maak een spannende tocht door de worteltunnel en ga daarna als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Je kunt spelen op de bosweide of in het Lorkenspeelbos, waar niet hoeft en veel mag. Bouw je eigen hut bijvoorbeeld! Het Boomkroonpad geeft een speelse betekenis aan het bos én is uitgangspunt voor veel wandel- en fietspaden. Tevens worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd, check hier de activiteitenkalender.
Gasten van Vakantiepark Drouwenerzand kunnen voordelige toegangskaartjes kopen bij de receptie.

 

Zwemparadijs Tropiqua Veendam

Het hele jaar door is hier zomerse waterpret! Het zwemparadijs ligt op ca. 20 autominuten van het Vakantiepark. Tropiqua heeft een 60 meter lange glijbaan, een wildwaterkreek met stroomversnellingen, waterkanon, whirlpools, waterpaddenstoel en massagestralen. Is het warm weer? Dan kan je ook naar het buitenbad mét ligweide. Veel plonsplezier! 
Gasten van Vakantiepark Drouwenerzand kunnen voordelige toegangskaartjes kopen bij de receptie.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

In Herinneringscentrum Kamp Westerbork krijg je een beeld bij wat er in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. De geschiedenis is nadrukkelijk voelbaar door persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en filmbeelden. Je kijkt naar tekeningen van spelende kinderen, je leest een briefje met een afscheidsgroet dat iemand uit de trein wierp. Maak je op voor een indringend bezoek.

DX Adventure Park Gasselte

DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte. In dit park kun je met het hele gezin of met je vrienden volop plezier beleven. De topattractie is een spectaculaire waterschans die zelfs bij de echte waaghalzen zorgt voor een adrenalinekick. Het aquapark is een parcours waarop je kunt glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd kan worden vanaf de blob.

(Overdekt) winkelen

Assen, Emmen en Groningen, alledrie goed te bereiken (max. 30 minuten) met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer. Hier kun je shoppen naar hartenlust!

Hunebedcentrum Borger

Volg het spoor van de hunebedbouwers en begin bij het grootste hunebed van Nederland in Borger. Hier leer je Drenthe’s voorouders kennen die 5000 jaar geleden deze mysterieuze graven bouwden. Maak ook een wandeling door het Oertijdpark met prehistorische bouwwerken en objecten. Voor kinderen is er een blotevoeten pad. Gasten van Vakantiepark Drouwenerzand kunnen voordelige toegangskaartjes kopen bij de receptie.

Dinopark Landgoed Tenaxx

Of je nu op zoek bent naar spannende dino-avonturen, adembenemende attracties of goed verzorgde groepsactiviteiten, op Landgoed Tenaxx is voor iedereen wat te vinden. Ontdek dit unieke park met dino’s, arboretum en prachtige natuur. 

The nature game Drenthe

Het is een sprookje, het is een vette game, en je leert over de prachtige natuur van het Dwingelderveld. The Nature Game is een magische tabletgame. Je loopt over een schatkaart en de kompas wijst jou de weg, langs filmpjes, raadsels, en interactieve spellen.

Breeland Recreatie Annen

Op slechts 20 autominuten ligt Breeland Recreatie in Annen. Hier zijn veel recreatie mogelijkheden, denk aan diverse kano- en steptochten, letterboxen, Kleintje Survival en boerengolf. Zoek het avontuur!

 

Manege Gasselte

Manege Gasselte ligt op ca. 1500 m vanaf Drouwenerzand. Beginners kunnen onder begeleiding een één uurs ritje in stap over de heide en bos. En voor de wat meer gevorderde ruiter zijn er één, twee, drie uurs ritten, of zelfs dagtochten incl. picknick. 

Markten in de omgeving

* Borger -  elke dinsdagmorgen 
* Emmen - elke vrijdagmorgen
* Assen - elke woensdag en zaterdag
* Stadskanaal - elke zaterdag
* Groningen - elke dinsdag, vrijdag en zaterdag

25 Graden Noord

Een 'Bikkeltocht' in een kano, suppen op de Hunze, blaaspijpschieten of boogschieten, het kan allemaal bij 25 graden Noord in Drouwenerveen (ca. 6 km)

Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief
 
}